Het Brasschaats Badhuis opent voor jou de deur naar een wereld van sauna, water en verwennerij. Ons saunacomplex biedt ruimte aan niet minder dan zeven verschillende sauna’s, binnen en buiten, met telkens een heel unieke, eigen ervaring. Neem daarbij nog de voetbaden, het verwarmd zwembad, de jacuzzi’s en de douches enz., die het geheel compleet maken voor heerlijk genieten van sauna en water.


 

Dagelijks opgieten (Aufguss)Opgieting, Löyly of Aufguss, een oude traditie uit Oostenrijk en Finland, is een essentieel onderdeel van je saunabeleving. Bij een opgiet zal de saunameester de temperatuur en de luchtvochtigheid opdrijven door het uitgieten van water op hete stenen. Hij combineert dit met geuren. De geuren, het hitte-effect en de waterdruppels hebben een weldadige invloed op je lichaam, je huid en je gevoel van ontspanning. Met speciale wappertechnieken wordt de hitte verspreid voor een sterker effect. Vraag ernaar bij aankomst, een echte aanrader!

Overzicht van onze sauna's

Biosauna

In deze sauna ontspant je geest en lichaam op 70°C. Wat deze sauna speciaal maakt, is het licht, dat energie en innerlijke rust geeft. Elke kleur heeft een aparte werking op de mens.
Activeert en brengt het hart en de bloedsomloop in evenwicht. Deze kleur heeft ook een gunstig effect op de werking van spieren en organen.

Activeert de lever, galblaas en luchtwegen, met een weldoende invloed op de werking van het darmstelsel en het verwijderen van afvalstoffen en negatieve deeltjes uit het lichaam.

Beïnvloedt de longen en de luchtwegen. Zorgt via een evenwichtige ademhaling voor een ontspannen en relaxte houding en zo ook voor een innerlijke mentale rust.

Werking op maag- en darmstelsel voor een evenwichtige darmflora. Heeft een harmonieus effect op de stofwisseling en de darmactiviteit.
saunaafb_1

Finse buitensauna

Deze Scandinavische tuinsauna is een droge sauna met een lage luchtvochtigheid. Net zoals bij de oorspronkelijke sauna kom je hier heerlijk tot jezelf in een natuurlijke en sobere cabine. Je drijft zelf de vochtigheid en warmte op door water op de hete stenen te gieten. De temperatuur van deze sauna schommelt tussen 90°C en 100°C.
saunaafb_1

Panoramische sauna

Geniet van je rust met een prachtig zicht op de tuin. Je ontspant bij een combinatie van een hoge temperatuur van 85°C en een lage vochtigheidsgraad. Hierdoor dringt de warmte harder door.
saunaafb_1

Kelo

Kenmerkend voor het Kelo-hout is zijn zilvergrijze patina en de typische rode kleur in de kern. De trage groei maakt dat het hout een hoge dichtheid heeft. De speciale eigenschappen van het hout in combinatie met temperaturen van 75°C en de gezelligheid binnenin maken van de Kelosauna een onvergetelijke ervaring. Hier vinden onze dagelijkse opgietsessies plaats.

Dagje sauna

Voor je dagje sauna heb je slippers, badjas en twee handdoeken nodig, die kan je altijd huren bij ons of je brengt ze zelf mee.
Huur voor een badjas of handdoek is €5,00, heb je een set handdoeken nodig betaal je €7,00. Slippers kan je kopen voor €5,50.

saunaafb_1

Houtgestookte sauna

Dacht je alles gezien te hebben op het gebied van sauna? Laat je dan zeker verrassen door onze houtgestookte sauna. Deze droge sauna met houtgestookte kachel heeft een temperatuur tussen 85 en 100°C. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op onze natuurlijke vijver.
saunaafb_1

Barrelsauna

In onze tuin staat er een traditionele barrelsauna. Opvallend is zijn ronde vorm. Een echte eyecatcher! De ronde vorm zorgt voor een optimale circulatie van de warmte waardoor de ideale temperatuur in een mum van tijd bereikt wordt, maar nog belangrijker: het zorgt ook voor een unieke en bijzonder aangename saunabeleving. Onze barrelsauna is houtgestookt. Dit voelt natuurlijker aan. Daarnaast geeft het dikke cederhout een aangenaam en rustgevend aroma vrij. Comfortabel binnen, maar ook verrassend mooi van buiten. De barrelsauna heeft een natuurlijke uitstraling en veel karakter. In de sauna geniet je van het zicht op de vijver.

parallax background

Zin in een heerlijk-genieten-dag?